Asperges met gebakken gamba's en hollandaisesaus

home > asperges > Asperges met gebakken gamba's en hollandaisesaus

Leg de asperges ± 1 uur in koud water, schil ze en verwijder het harde onderste stukje. Snij de asperges in de lengte in fijne sliertjes of reepjes.
Snij het harde, donkere groen van de lente-uitjes, snij de lente-uitjes zeer fijn. Was de waterkers of sla, laat het goed uitlekken. Snipper het sjalotje, het teentje knoflook, het chilipepertje en de peterselie
Bak het sjalotje samen met de knoflook in de olijfolie, blus af met rode wijnazijn. Voeg het gesnipperde chilipepertje en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper en meng dit met de Hollandaisesaus (zie recept saus). Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de tomaten in piepkleine blokjes Hak de kruiden fijn. Pel de gamba’s, spoel ze af en dep ze droog. Bak de gamba’s even in wat boter, hou ze warm.
Bak de aspergereepjes in wat boter, bestrooi met zout en peper
Serveertips:
Voor het serveren: Meng de vinaigrette door de waterkers en rangschik op de borden. Leg de aspergereepjes in een nestje boven op de sla en schik de gamba’s er omheen. Schep wat Hollandaisesaus tussen en over de gamba’s. Garneer als laatste met tomatenconcasse, zalmeitjes en de fijngehakte verse kruiden





Ingrediënten voor 4 personen

12 gamba’s, 1 bosje lente-uitjes, 400 g asperges, 25 g boter, 1 bosje waterkers, veldsla of gewone sla, 2 eetl. vinaigrette naar keuze, 2 tomaten, 2 eetl. zalmeitjes, verse kruiden naar keuze (knoflook, chilipepertje en peterselie)