Asperges met tagliatelle en kip

home > asperges > Asperges met tagliatelle en kip

De Asperges beetgaar koken. De asperges 2 cm van de kop af naar onder schillen en het onderste houtachtige stuk verwijderen. De asperges in een steelpan met wat peper en zout gaar koken in ca. 30 min. Laat ze uitlekken. De gerookte kipfilet in blokjes snijden. De tagliatelle beetgaar koken. Asperges (houd een aantal aspergekopjes achter voor de garnering) en kip door de gezeefde tomaten roeren, even laten pruttelen en op smaak brengen met de cayennepeper en zout. Deze saus op de uitgelekte tagliatelle scheppen, garneren met aspergekopjes en met bieslook bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g kipfilet, gekookte
400 g tagliatelle
600 g asperges
30 dl tomaten, gezeefde
2½ eetl. bieslook, verse
3 mespunt cayennepeper
Zout