Aardappel gevuld met garnalen

home > boodschappen > Aardappel gevuld met garnalen

Voorbereiden:
Borstel de aardappelen schoon en prik ze hier en daar in met een vork of satéprikker. Leg ze op een platte magnetronschaal of ovenschaal en zet ze onafgedekt 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron of bestreken met olie circa 45 minuten in een oven van 200°C. Meng de kwark of zure room met tomatenpuree, whisky of cognac, citroensap en de helft van de garnalen.

Bereiden:
Snijd de gare aardappelen open, schep de vulling erin en verdeel de rest van de garnalen erover. Snijd de citroen in plakjes, snijd deze tot de helft in en zet ze bestrooid met dille op de aardappelvulling.

Tip:
Lekker met een komkommertomatensalade.

Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.

Wijnadvies:
Bij zo’n fris gerecht hoort een frisse witte wijn: Touraine sauvignon blanc, muscadet, Elzasser of Duitse riesling.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 13g
vet 5g
koolhydraten 27g
alcohol 1 %
kcal (kJ) 212





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote vastkokende
aardappelen
6 eetl. kwark of zure room
1 eetl. tomatenpuree
1 eetl. whisky of cognac
1 eetl. citroensap
200 g Noorse of Hollandse
garnalen
1 citroen
1 eetl. gehakte dille (vers of diepvries)