Broccolitaart met peer en amandel

home > boodschappen > Broccolitaart met peer en amandel

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Kook ze 2 minuten en giet ze af. Hak de amandelen grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de vruchten in dunne plakjes. Bekleed een ingevette taartvorm Ø 24 cm met het deeg. Bestrooi de deegbodem met paneermeel en verdeel de peer erover. Leg de broccoli en noten op de peer. Klop de eieren los met peper, zout en slagroom. Schenk het ei-roommengsel over de taart en dek dit af met plakken kaas. Zet de taart 35-40 minuten in het midden van de oven.

Tip:
De bereidingstijd kan bekort worden door de taart te bakken in een combinatieoven 350 Watt, 225°C – ca. 17 minuten.

Wijnadvies:
Selecteer een droge witte wijn: liefst een frisse Elzasser Pinot Blanc of een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen (9-11ºC)

Bereidingstijd:
ca.45 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 25g
vet 69g
koolhydraten 40g
kcal (kJ) 881





Ingrediënten voor 4 personen

6 lapjes diepvriesbladerdeeg
500 g broccoli
100 g gepelde amandelen
2 handperen
3 eetl. paneermeel
4 eieren
peper en zout
1,5 dl slagroom
100 g belegen kaas (in plakken gesneden)