Bulghursalade met tuinbonen

home > boodschappen > Bulghursalade met tuinbonen

Voorbereiden:
Doe de bulghur in een kom en giet er zoveel kokend water op dat de korrels onder water staan. Laat de bulghur ca. 15 minuten wellen.

Bereiden:
Kook de tuinbonen beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Roer de tuinbonen, abrikozen, olijven, peterselie, paprikapoeder, citroensap en de olijfolie door de bulghur.

Tip:
Schep 1 eetlepel verse fijngehakte muntblaadjes of 2 theelepels gedroogde munt door de bulghur. Schep voor een niet-vegetarische variatie plakjes chorizo door de salade.

Variatie:
Gebruik in plaats van bulghur couscous.

Wijnadvies:
Lekker met een droge witte huiswijn, bijvoorbeeld uit Zuid-Afrika.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 10g
vet 10g
koolhydraten 54g
kcal (kJ) 346





Ingrediënten voor 4 personen

200 g bulghur
250 g tuinbonen (diepvries)
6 gedroogde abrikozen, in stukjes
8 zwarte olijven zonder pit
8 groene olijven zonder pit
2 eetl. fijngehakte peterselie
3 theel. paprikapoeder
3 eetl. citroensap
2 eetl. olijfolie (Mediterrane)