Gegrilde karbonaadjes met appel-rozemarijnsaus

home > boodschappen > Gegrilde karbonaadjes met appel-rozemarijnsaus

Voorbereiden:
Verwarm een grillpan voor of zet de ovengrill aan. Bestrijk de karbonaden met olie en maal er peper over. Schil de appels en verdeel ze in partjes.

Bereiden:
Bak het vlees aan elke kant 3 – 4 minuten tot het lichtbruin en gaar is. Haal de karbonaden uit de pan, voeg zout toe en houd ze warm. Kook intussen de appelpartjes met rozemarijn, honing en gembersnippers 8 minuten in 2 eetl. water. Meng er 1 geperst teentje knoflook, mosterd en sherry door en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de karbonaden met de appel-rozemarijnsaus en presenteer er gebakken aardappels en een groene salade bij.

Tip:
Neem in plaats van karbonades eens dikke plakken beenham en rooster ze per kant 2 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay van het type Vin de Pays of een Chardonnay uit de streek Paarl in Zuid-Afrika (9-11ºC).

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 18g
vet 12g
koolhydraten 11g
alcohol 1 %
kcal (kJ) 231





Ingrediënten voor 4 personen

4 ribkarbonaden
3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
versgemalen peper zout
2 friszure appels (goudrenet)
1/2 theel. gedroogde rozemarijn
of 1 theel. uit de diepvries
1 eetl. honing
1 eetl. gembersnippers
1 teentje knoflook
1 theel. mosterd
2 eetl. sherry of witte wijn