Gehakt met aubergine en couscous

home > boodschappen > Gehakt met aubergine en couscous

Voorbereiden:
Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of
koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op
keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.

Bereiden:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.

Wijnadvies:
We blijven bij het rood: Finca de Labarca Rioja tinto, maar ook Sunny Mountain Shiraz-Cabernet en Danie de Wet Pinotage





Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines,
in plakken van 1 cm
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
2 eetl. pijnboompitten
250 ml zure room (Melkan)
2 teentjes knoflook
(geperst)
6 lente-/bosuitjes,
in smalle ringen
500 g rundergehakt
of half-om-half gehakt
1/2 eetl. paprikapoeder
400 g couscous
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
2 eetl. versgehakte
koriander of bladselderij