Gepofte aardappel met gerookte zalm en gegrilde courgette

home > boodschappen > Gepofte aardappel met gerookte zalm en gegrilde courgette

Voorbereiden:
Boen de aardappelen met schil schoon onder stromend water. Prik de schil hier en daar in met een vork en pof de aardappelen 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt. Schaaf de courgettes met schil in dunne lange linten. Bestrijk ze met olijfolie.

Bereiden:
Verhit een grillpan en rooster de courgettes aan beide kanten. Strooi er zout en peper over en houd de courgettelinten warm. Meng de crème fraîche met de bieslook, peper en mierikswortel. Verdeel de courgette over 4 borden. Zet de aardappel erop, snijd deze aan de bovenkant in de lengte iets in en duw hem iets open. Verdeel de crème fraîche erover en leg de zalm er gevouwen of in repen gesneden op. Garneer eventueel met bieslook.

Tip:
• Vervang de zalm door Hollandse garnalen.
• Pof de aardappels, ingepakt in aluminiumfolie, in de oven op 200°C 60 minuten.

Wijnadvies:
Heerlijk met een wat steviger witte zoals de Kastelbourg Pinot Blanc. Maar ook zeer de moeite waard met Berg Schaduw of Indomita Sauvignon Blanc.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 18g
vet 35g
koolhydraten 27g
kcal 490





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote aardappelen
2 courgettes
3 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
200 g crème fraîche (Melkan)
2 eetl. gehakte bieslook
2 theel. geraspte mierikswortel (potje)
200 g gerookte zalm (Vismarine)