Groentesalade met feta en dadels

home > boodschappen > Groentesalade met feta en dadels

Voorbereiden:
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schik de diverse groentes met de olijven, feta en dadels op een schaal.

Bereiden:
Giet de dressing over het gerecht en strooi er peterselie over.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met Turks brood of vloerbrood met gepureerde, geroosterde paprika (potje).

Tips
Bestrooi de salade eens met geroosterde amandelen.
Voeg als extra plakjes radijs of wortel toe.

Wijnadvies:
Deze frisse zomersalade vraagt om een gelijk gestemde wijn:
een frisse Mediterrane witte of roséwijn.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 11g
vet 17g
koolhydraten 15g
kcal (kJ) 257





Ingrediënten voor 4 personen

4 tomaten, in blokjes van 1 cm
1 komkommer, ongeschild,
in blokjes
1 groene paprika,
in smalle reepjes
1 (rode) ui, in smalle ringen
75 g zwarte olijven
150 g feta, in blokjes
12 dadels
2 eetl. peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
voor de dressing:
3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
2 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper