Hamlappen met winterwortel en specerijen

home > boodschappen > Hamlappen met winterwortel en specerijen

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 250ºC. Zet
bij gebruik van een römertopf de schaal minstens 10 minuten onder water. Wrijf de hamlappen in met zout, peper en citroensap. Leg het vlees in de römertopf en leg de uiringen en wortelplakken erop. Leg de gember en kaneel ertussen en giet de olie erover. Giet als laatste de bouillon erbij en leg het deksel op de römertopf.

Bereiden:
Zet de römertopf in de oven en laat het vlees in circa 1,5 uur garen.

Wijnadvies:
De ‘specerijen’ in de Castillo Pastores crianza vullen die in dit gerecht mooi aan. Wat steviger en fruitiger is de Merlot van Jean Sablenay of die van Vina Maipo.





Ingrediënten voor 4 personen

700 g hamlappen

zout en versgemalen peper
1 eetl. vers citroensap
1 rode ui, in ringen
3 winterwortels, geschild
en in plakken
2 cm gemberwortel, geschild
1 kaneelstokje
2 eetl. olijfolie
300 ml kippenbouillon van tablet

römertopf of ovenschaal met deksel