Karbonade met kapucijners en gebakken ui

home > boodschappen > Karbonade met kapucijners en gebakken ui

Voorbereiden:
Snijd het vetrandje van de karbonade enkele malen in om kromtrekken tijdens het bakken te voorkomen. Bestrooi de karbonade met zout en peper.

Bereiden:
Verhit de boter en zonnebloemolie in een koekenpan en bak de karbonade op een matige hittebron ca. 8 minuten per kant. Voeg tijdens het bakken de uisnippers toe. Kook de kapucijners gaar en giet ze af. Roer de stukjes augurk door de kapucijners. Giet een scheutje water bij het braadvet in de koekenpan en roer de aanzetsels los. Leg de karbonade op het bord. Schep de jus en gebakken ui er bovenop. Schep de kapucijners en augurk ernaast. Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht gekookte aardappelen en piccalilly.

Tip:
Roer na het bakken van de karbonade 2 eetlepels piccalilly door het braadvet.

Wijnadvies:
Verrukkelijk met een pintje bruin bier maar u kunt er ook een lekkere witte of rode huiswijn bij schenken.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 49g
vet 44g
koolhydraten 47g
kcal (kJ) 780





Ingrediënten voor 4 personen

1 ribkarbonade
zout en versgemalen peper
20 g boter
2 eetl. zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
200 g kapucijners (diepvries)
1 eetl. fijngehakte augurk