Knolselderijstamppot met mosterdsaus

home > boodschappen > Knolselderijstamppot met mosterdsaus

Voorbereiden:
Schil de aardappels. Schil de knolselderij. Snijd de knol in plakken en vervolgens in blokjes. Hak de bladselderij fijn.

Bereiden:
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Kook in een tweede pan in ongeveer dezelfde tijd de blokjes knolselderij gaar. Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Giet de knolselderij af. Verwarm de room met de mosterd. Maak van de gekookte aardappels met behulp van een stamper puree. Roer de mosterdroom erdoor. Schep de knolselderijblokjes en de bladselderij door de puree. Serveer bij deze stamppot in stukjes gesneden warme rookworst.

Wijnadvies:
Schenk hierbij een goed gekoelde, lichtvoetige Beaujolais. Heeft u nog een Beaujolais Nouveau van vorig jaar liggen? Dan is dit de laatste mogelijkheid deze nog te schenken.

Bereidingstijd:
ca.40 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 18g
vet 38g
koolhydraten 35g
kcal (kJ) 554





Ingrediënten voor 4 personen

750 g aardappels (afkokers)
1 kleine knolselderij
1 bosje bladselderij
zout en peper
4 eetl. mosterd
125 ml slagroom
1 rookworst (± 350 g)