Maaltijdsalade met witte bonen, tonijn en tomaat

home > boodschappen > Maaltijdsalade met witte bonen, tonijn en tomaat

Bereiden:
Kook de eieren hard en pel ze. Snijd de tomaten in smalle parten. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Spoel de bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de salieblaadjes in smalle reepjes. Laat de tonijn en de ansjovisfiletjes uitlekken. Roer voor de dressing de ketchup, de olie, de azijn of het citroensap en wat zout en peper door elkaar. Doe de tomaat, de bosui, de bonen, de salie en de grof verbrokkelde tonijn in een grote kom en schep er de dressing door. Laat afgedekt minstens 1 uur rusten. Schep de salade nogmaals goed door en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de salade in een schaal en garneer met plakjes ei en stukjes ansjovisfilet. Eet er knapperig Italiaans brood of stokbrood bij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren
4 vleestomaten
4 bosuitjes
1 grote pot witte bonen (800 g)
1 takje verse salie of ½ theel. gedroogde
1 blikje tonijn naturel (circa 300 g)
1 blikje ansjovisfilets
Voor de dressing:
4 eetl. tomatenketchup
4 eetl. olijfolie
2 eetl. wijnazijn of citroensap
zout en versgemalen peper