Pêche Melba: ijs met perzik en frambozensaus

home > boodschappen > Pêche Melba: ijs met perzik en frambozensaus

Voorbereiden:
Laat de perziken uitlekken. Snijd 4 halve perziken in kleine stukjes. Zet 4 dessertschaaltjes of grote ijscoupes klaar.

Bereiden:
Prak de frambozen in een kom fijn met een vork. Schep de puree in een kom en roer er 1 eetlepel basterdsuiker door. Klop met een handmixer in een kom de slagroom met 1 eetlepel basterdsuiker stijf. Schep in elk dessertschaaltje een bol ijs. Leg op het ijs een halve perzik met de bolle kant naar boven. Rangschik de stukjes perzik eromheen. Schep slagroom op de halve perzik en druk die iets plat met de bolle kant van een lepel. Giet of schep een beetje frambozenpuree over deze Pêche Melba.

Tip:
Vervang de perziken uit blik door verse perziken als die te koop zijn.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 4g
vet 18g
koolhydraten 36g
kcal (kJ) 322





Ingrediënten voor 4 personen

8 halve perziken (uit blik)
ca. 150 g frambozen
2 eetl. witte basterdsuiker
125 ml slagroom
4 grote bollen vanille-ijs