Penne met garnalen en spinazie

home > boodschappen > Penne met garnalen en spinazie

Voorbereiden:
Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in partjes of plakjes. Meng ze met de helft van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum. Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan. Schep er 2 geperste teentjes knoflook door en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd ze even warm.

Bereiden:
Doe de rest van de balsamicoazijn en de spinazie bij het bakvet en roerbak 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg zout en peper toe. Schep de garnalen en het tomatenmengsel erdoor. Meng het garnalen-spinaziemengsel door de pasta en serveer het gerecht bestrooid met verkruimelde ricotta of mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Garneer met citroen.

Tip:
 Vervang de garnalen eens door zee­vruch­ten­cocktail (Vismarine). Neem in plaats van gehakte basilicum 2 eetlepels groene pesto.

Wijnadvies:
Haal hier uw mooiste, droge witte Italiaanse wijn uit de kast. Het liefst een Verdicchio, een pinot grigio uit Noord-Italië of een Siciliaanse insolia.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 26g
vet 29g
koolhydraten 83g
kcal (kJ) 695





Ingrediënten voor 4 personen

6 trostomaten
5 eetl. olijfolie
4 eetl. balsamicoazijn
3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
3 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)
of 2 theel. gedroogd
400 g pasta (penne)
300 g garnalen, ontdooid (Blacktigers, Vismarine)
300 g spinazie (panklaar)
gemalen zeezout of zout en versgemalen peper
100 g ricotta of mozzarella, in blokjes
50 g versgeraspte of geschaafde
Parmezaanse kaas
1 citroen, in parten