Pikante makreel in filodeeg

home > boodschappen > Pikante makreel in filodeeg

Bereiden:
Laat het deeg ontdooien onder een vochtige doek zodat het niet uitdroogt. Scheur het vel van de makreel en neem het makreelvlees voorzichtig van de graat. Verwijder de kleine graten zorgvuldig en verdeel het vlees in vier gelijke porties. Klop de sambal los met de ketjap en verdeel dit over de stukken makreel. Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg 2 vellen deeg naast elkaar op een werkvlak en bestrijk ze licht met een beetje ei. Leg op elk vel een nieuw vel en bestrijk dit ook met ei, vervolg met nog een vel en snijd dan elke stapel doormidden zodat er 4 vierkanten ontstaan. Leg op elk stuk deeg een stuk makreel en verdeel de prei erover. Vouw het deeg er omheen en plak vast met wat ei. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze geheel met ei. Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze in circa 10 minuten bruin en krokant.

Tip:
Lekker met een komkommersalade.

Wijnadvies:
Een oosters gerecht en bij die keuken past Sauvignon Blanc goed. Keuze genoeg: Sensas, Berg Schaduw of Sea Breeze. Ook Pinot Grigio van Montalto en Pinot Gris van Arthur Metz
tafelen graag mee.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 24g
vet 27g
koolhydraten 32g
kcal 465





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak filodeeg, diepvries
een gestoomde makreel
1 eetl. sambal manis
2 eetl. ketjap manis
1 ei, losgeklopt
1 prei, afgespoeld en zeer fijn gesneden
sesamzaad

bakpapier