Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade

home > boodschappen > Provençaalse tartaarburger met mediterrane salade

Voorbereiden:
Snijd de broodjes open. Meng de kwark met zout en peper en de helft van de Provençaalse
kruiden. Bestrijk de broodjes met dit mengsel en verdeel de komkommerplakjes erover.

Bereiden:
Leg voor de salade plakjes tomaat en courgette om en om dakpansgewijs op borden. Strooi er zout en peper en de rest van de Provençaalse kruiden over. Sprenkel er olijfolie en citroensap over. Verhit de olie en bak de tartaartjes 2 minuten per kant. Leg ze op de broodjes en serveer ze met de salade.

Tip:
Vervang de komkommer door gedroogde tomaat op olie, in reepjes gesneden.

Wijnadvies:
Met de huiswijn rood doet u een uitstekende keuze. Een uitstapje naar de Hoop Huis Droë Rooi is eveneens aan te raden. Rosédrinkers gaan voor Berg Schaduw of Viña Maipo.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 30g
vet 13g
koolhydraten 28g
kcal 350





Ingrediënten voor 4 personen

2 sesamzaad- of maanzaadbollen
5 eetl. Franse magere kwark (Melkan) of milde kwark
zout en versgemalen peper
1 eetl. Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano; vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
1/2 kleine komkommer, in plakjes
1 eetl. olijfolie
2 tartaartjes
voor de mediterrane salade:
3 trostomaten, in plakjes
1 kleine courgette, in plakjes
2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap