Roergebakken kipfilet met taugé, mango en broccoli

home > boodschappen > Roergebakken kipfilet met taugé, mango en broccoli

Voorbereiden:
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de stelen van de broccoli. Schil de stelen en snijd dikke stelen in de lengte in smallere stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Rasp het geschilde stukje gemberwortel. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel. Pers de sinaasappel(s) uit tot de gewenste hoeveelheid sap. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de gepelde tenen knoflook in stukjes.

Bereiden:
Verhit de olie in de wok en bak hierin de kipblokjes gaar. Bestrooi de kip met zout en peper. Schep de kip uit de wok. Fruit de stukjes knoflook in de olie. Voeg eventueel wat extra olie toe. Doe broccolistelen en -roosjes, de gember, het komijnpoeder, de geraspte sinaasappel en de bouillon erbij. Roerbak alles enkele minuten. De groenten moeten knapperig blijven. Doe nu de stukjes mango en kip in de wok. Voeg het sinaasappelsap en de ketjap manis toe. Schep zodra alles warm is de taugé door het mengsel. Strooi er cashewnoten over. Garneer met bieslooksprieten en dien meteen op. Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld mihoen.

Wijnadvies:
Een eerste keuze kan Chardonnay zijn uit Frankrijk, Zuid-Afrika, Chili of Australië (9-11°C), direct gevolgd door een lichte rode wijn, bijvoorbeeld een Beaujolais (14-16°C).

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 39g
vet 21g
koolhydraten 21g
kcal (kJ) 429





Ingrediënten voor 4 personen

400 g (maïs)kipfilet
200 g broccoli
1 stukje gemberwortel van 1 cm.
(of 1 theel. gemberpoeder)
1 à 2 sinaasappels
125 ml sinaasappelsap
1 mango
2 tenen knoflook
4 eetl. zonnebloem- of arachideolie
zout en peper
1 theel. komijnpoeder
3 theel. geraspte sinaasappelschil
200 ml kippenbouillon
1 eetl. ketjap manis
250 g taugé
50 g ongezouten cashewnoten
12 bieslooksprieten