Salade met rookvlees en appel

home > boodschappen > Salade met rookvlees en appel

Voorbereiden:
Klop in een kom citroensap, olijfolie, balsamico, honing en een snufje zout door elkaar. Snijd de geschilde appel eerst in partjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. Leg de appelreepjes in de dressing om verkleuring te voorkomen.

Bereiden:
Verdeel de slablaadjes over de borden en besprenkel ze met de dressing. Verdeel de plakken rookvlees over de salade en de appelreepjes.

Tip:
Neem rauwe ham in plaats van rookvlees.

Variatie:
Vervang de appel door in partjes gesneden handpeer.

Wijnadvies:
Soave of een witte wijn uit de Languedoc. Aan u de keuze, maar drink met mate vanwege de calorieën.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 21g
vet 23g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 230





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. citroensap
4 eetl. extra vergine olijfolie (Mediterrane)
scheutje balsamicoazijn
1 theel. honing
snufje zout
1 appel
ca. 100 g gemengde slablaadjes
150 g rookvlees in plakjes