Tuinbonen met bacon en bonenkruidsaus

home > boodschappen > Tuinbonen met bacon en bonenkruidsaus

Voorbereiden:
Haal de blaadjes van de steeltjes van het bonenkruid of de peterselie en hak de blaadjes klein. Roer een klein scheutje kookroom door de maïzena en meng door elkaar tot een papje.

Bereiden:
Kook de tuinbonen in ca. 8 minuten nét gaar. Bak intussen de plakjes bacon in een koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig en lichtbruin. Verhit in een saus- of steelpan de kookroom. Roer het bonenkruid/peterselie erdoor. Voeg als de kookroom kookt het maïzenapapje toe en bind hiermee de room tot een saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de tuinbonen uitlekken. Schep de bonen in een warmgemaakte schaal en giet de saus over de bonen. Leg de plakjes bacon er bovenop.

Tip:
Vervang de bacon door gegrilde lamskoteletten. Reken 2 koteletten per persoon.

Variatie:
Eet hier gekookte, nieuwe aardappels bij.

Wijnadvies:
Bij bacon schenkt u een frisse, zonnige, droge rosé of lichte rode wijn. Liever lamskoteletten? Kies dan voor een lekkere rode Spaanse wijn uit Cariñena, Valencia of Valdepeñas.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 18g
vet 25g
koolhydraten 12g
kcal (kJ) 345





Ingrediënten voor 4 personen

1 bosje bonenkruid (ca. 50 gram) of 1 bosje peterselie
200 ml kookroom
1 eetl. maïzena
750 g gedopte tuinbonen
150 g plakjes bacon
zout en peper