Varkensvlees met mosterdsaus en groenten

home > boodschappen > Varkensvlees met mosterdsaus en groenten

Voorbereiden:
Snijd het vlees in blokjes van circa 2×2 cm. Doe de bloem in een kom en roer er wat zout en de cayennepeper door. Haal de blokjes varkensfilet door de gekruide bloem, schud ze goed af en bewaar de resterende bloem. Snijd de bleekselderij in boogjes en de geschrapte wortelen in stukjes van circa 3 cm. Kook de worteltjes en de doperwtjes circa 4 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.

Bereiden:
Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees omscheppend tot ze rondom zijn gekleurd. Voeg de tijm, de bleekselderij, de worteltjes en de doperwtjes toe en schep goed om. Roer er de resterende gekruide bloem door. Blus af met de bouillon en laat al roerend een paar minuten zachtjes koken. Roer er de crème fraîche en de mosterd door en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, pasta of rijst.

Wijnadvies:
Hierbij volstaan stevige witte wijnen, zoals de Chablis of een stevige Chardonnay of een witte Californiër (10-12°C).

Bereidingstijd:
ca.40 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 47g
vet 28g
koolhydraten 21g
kcal (kJ) 524





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkensfilet aan een stuk
3 eetl. bloem
zout
1 theel. cayennepeper
4 stelen bleekselderij
1 bos wortelen
250 g doperwtjes (diepvries)
2 eetl. olie en 25 g boter
0.5 theel. gedroogde tijm
0.75 l kippenbouillon uit een pot of van een tablet
1 bekertje crème fraîche (125 g)
1 flinke eetl. Franse mosterd