Vruchtensalade met sinaasappel­kwark

home > boodschappen > Vruchtensalade met sinaasappel­kwark

Voorbereiden:
Rasp 1 eetlepel van de schil van de schoongeboende sinaasappel. Pers de sinaasappel. Maak de vruchten schoon, halveer ze of snijd ze in blokjes of plakjes. Meng de witte wijn met 50 ml sinaasappelsap, nootmuskaat of peper en koriander. Strooi de kristal­poeder over de vruchten.

Bereiden:
Schep de dressing erdoor. Meng de sinaasappelrasp door de kwark. Serveer de salade met sinaasappel­kwark.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 13g
vet 1g
koolhydraten 20g
kcal (kJ) 145





Ingrediënten voor 4 personen

1 sinaasappel
400 g verse vruchten:
aardbeien, nectarine, kiwi,
banaan, appel, peer
50 ml witte wijn
snufje nootmuskaat
of versgemalen peper
1 eetl. koriander, gehakt
(vers of diepvries of 1 theel.
gedroogd)
2 eetl. kristalpoeder
(suikervervanger)
450 g magere kwark (Melkan)