Wentelteefjes met vanille-ijs en boerenjongens

home > boodschappen > Wentelteefjes met vanille-ijs en boerenjongens

Voorbereiden:
Verwarm de rozijnen in de rum met 2 eetlepels basterdsuiker zonder te koken. Laat afkoelen. Klop de eieren met de suiker romig. Voeg kaneel en melk toe. Week hierin de sneetjes brood.

Bereiden:
Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Serveer ze warm met bolletjes vanille-ijs en schep daarover de boerenjongens.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 19g
vet 43g
koolhydraten 118g
kcal (kJ) 935

Zie ook deze website over wentelteefjes





Ingrediënten voor 4 personen

100 g blanke rozijnen
3 eetl. rum
4 eetl. witte basterdsuiker
2 eieren
40 g suiker
1 theel. kaneelpoeder
350 ml melk
8 sneetjes oud brood, zonder korst
50 g boter
1 l vanille-ijs