Zilvervliesrijstschotel met geroosterde beenham

home > boodschappen > Zilvervliesrijstschotel met geroosterde beenham

Voorbereiden:
Kook de zilvervliesrijst in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd. Verwarm de bonen en giet ze af. Giet ook de perzikschijfjes af en snijd ze iets kleiner. Leg de plakken beenham dubbelgevouwen op een bakplaat of in een ovenvaste schaal. Meng honing met chilipoeder, peper en olijfolie. Bestrijk de ham met dit mengsel.

Bereiden:
Rooster de beenham onder een hete ovengrill. Schep de bonen, perzik, rozijnen en noten door de rijst. Serveer het gerecht met de beenham erop.

Tip:
Neem in plaats van perzik abrikozen.

Variatie:
Vervang zilvervliesrijst door witte rijst of wilde rijst.

Wijnadvies:
Fris flirt hier met zoet. Een milde rosé d’Anjou of een halfzoete witte huiswijn maken het nog romantischer.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 21g
vet 18g
koolhydraten 83g
kcal (kJ) 578





Ingrediënten voor 4 personen

200 g zilvervliesrijst
1 vleesbouillon- of kruidenbouillontablet
1/2 l blik rode bonen
(kidneybonen)
1 l blik perzikschijfjes
200 g beenham, in plakken
2 eetl. honing
1/2 theel. chilipoeder
versgemalen peper
1 eetl. olijfolie
50 g blanke rozijnen
50 g walnoten, grofgehakt