Zomerse roerbak uit de wok

home > boodschappen > Zomerse roerbak uit de wok

Voorbereiden:
Pers de limoen of citroen uit. Meng in een plastic zakje (met druksluiting) 2 eetlepels van het sap met knoflook uit de pers, abrikozenjam, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olie. Snijd het vlees in 1/2 cm dikke plakjes. Schep het vlees in de marinade in het zakje en marineer het 2-8 uur. Kneed het vlees regelmatig zodat de marinade goed in het vlees dringt. Haal het onderste deel van de asperges en snijd ze in delen. Kook de aardappelen in de schil en spoel ze koud in een vergiet. Snijd de bijna gare aardappelen in parten. Halveer de uien en snijd de helften in smalle partjes. Stapel de basilicumblaadjes en snijd in reepjes. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.

Bereiden:
Verhit de wok voor. Schenk er wat olie in en roerbak de stukjes kip in 3 gedeeltes goudbruin. Schep alle kip in de pan, voeg de uien toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Temper de hitte tot half, schep de aardappelpartjes erbij en roerbak 5 minuten. Schep de asperges in de wok en verwarm het gerecht op laag vuur, onder regelmatig omscheppen, nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en de rest van het limoen/citroensap en schep op het laatst de basilicum erdoor.

Wijnadvies:
‘Moenie bekommer nie!’: witte, rode of roséwijn en waarom niet een biertje, als het maar lekker en dorstlessend is…

Bereidingstijd:
ca.45 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 36g
vet 9g
koolhydraten 40g
kcal (kJ) 385





Ingrediënten voor 4 personen

1 limoen of citroen
1 dikke teen knoflook
1 eetl. abrikozenjam
1 eetl. gedroogde Italiaanse
tuinkruiden
(zonnebloem)olie
400 g kipfilet
500 g groene asperges
6 middelgrote aardappelen
1 zoete ui
1 bosje verse basilicum
zout en zwarte peper