Ajam saté met gewokte prei-noedels en seroendeng

home > conimex-recepten > Ajam saté met gewokte prei-noedels en seroendeng

Snijd de kipfilet in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met
koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok
de kipstukjes 5 minuten. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook. Ca. 5 minuten
zachtjes laten pruttelen. Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de
preiringen 3 minuten. Voeg de noedels toe en warm goed door. Schep de prei-noedels in 4 diepe borden of kommen, verdeel de
ajam saté erover en bestrooi royaal met seroendeng.

Op tafel
Geef er Conimex Atjar Tjampoer als een frisse salade bij.

Lekker anders kan ook:
Vervang prei door paprikareepjes en in stukjes gesneden tomaat.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes en Ananassalade en verse munt met
vanille-ijs toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 kipfilet 600 g prei Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe voor
Ajam Pinda Saté 1 zak Conimex Wok Noedels Conimex Seroendeng