Biefstuk uit China,Hong Kong

home > de-wereld-op-tafel > Biefstuk uit China,Hong Kong

Vries eerst het vlees even aan, snijd er dan dunne plakken van en maak hiervan zeer dunne reepjes. Verhit de olie in de wok, bak op heel hoog vuur het vlees in 2-2½ min. en voeg de ui, gember, wortel en stukjes tomaat toe. Bak nog 2-3 min., maar op iets lager vuur. Schenk de wijn of sherry, het water of de bouillon en de sojasaus erover en breng op smaak met vijfkruidenpoeder, bruine suiker en zoveel zout als u nodig vindt. Dek de wok af en stoof nog 8-10 min. op laag vuur tot het vlees zacht is.





Ingrediënten voor 4 personen

2 el olie, 500 g biefstuk, 1 gehakte ui, 2½ cm verse gemberwortel geraspt, 2 grote vleestomaten gepeld en in stukken gesneden, 200 g jonge wortelen in reepjes, 2 eetl. bruine suiker, 1 theel. vijfkruidenpoeder (vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel (eigenlijk
kassia), anijs, peper, venkel en kruidnagel), 2 el lichte sojasaus
1-2 el rijstwijn of droge sherry, 2 eetl. water of bouillon, zout