Geroosterde Lamsbout (Fakhdet Kharouf bel Furun) uit Palestina

home > de-wereld-op-tafel > Geroosterde Lamsbout (Fakhdet Kharouf bel Furun) uit Palestina

Leg de lamsbout in een ovenschotel en zet het vlees ½ uur in de oven, om het te laten dichtschroeien. Draai het één keer om. Doe intussen de rozemarijn, het zout, de kruiden en de olijfolie in een blender en mix gedurende 1 min. op hoge snelheid. Bestrijk 1 kant van het vlees met het mengsel, zet 15 min. in de oven op 220°C. . Herhaal het proces aan dezelfde kant na 15 minuten. Draai na nog eens 15 min. het vlees om, bestrijk de andere kant van het vlees met het mengsel, zet 15 minuten in de oven. Herhaal het proces aan dezelfde kant na 15 min. Bedek vervolgens het vlees met aluminiumfolie en laat het nog 1 uur in de oven. Leg het vlees op een dienschaal, doe de saus in een kom en dien onmiddellijk op met rijst en gestoomde groenten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 lamsbout van 2,5 kg, 4 tenen knoflook, een handvol verse rozemarijn,2 theel. zout, ¾ theel. gemalen zwarte peper, ½ theelepel piment, een snuifje van elk: nootmuskaat, kaneel, kardamom, kruidnagel, 1,2 dl olijfolie, voorverwarmde oven van 240°C