Roti met Kippenvleugeltjes en Tomatensaus uit Suriname

home > de-wereld-op-tafel > Roti met Kippenvleugeltjes en Tomatensaus uit Suriname

Zeef meel en bakpoeder in een kom. Kneed het met 3 eetl. olie en ca. 1½ dl ijskoud water tot een soepel deeg. Laat het afgedekt ca. 30 min. rijzen op een warme plaats. Snijd intussen de helft van de aardappelen in kleine blokjes. Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan. Bak de aardappelblokjes met de komijn ca. 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng voor de kippenvleugeltjes de bloem met zout en peper en wentel hierdoor de kip. Verwarm boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Fruit de kleingesneden uien mee.
Voeg dan de tomaten, de puree, de wijn, het citroensap, de tijm en de suiker toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 20 min. Voeg dan de room toe en verwarm dit nog 5 min. Maak het gerecht af met zout en peper. Kneed de aardappelblokjes door het deeg. Verdeel het in 4 ballen. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol de ballen uit tot dunne pannenkoeken van ca. 26 cm doorsnede.
Verhit steeds 1 eetl. olie in een koekenpan. Bak de roti’s aan beide kanten in ca. 3 min. gaar en goudbruin. Serveer ze met de kippenvleugeltjes en de saus.

Tip: bak 1 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaad) mee met de kippenvleugeltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

roti: 250 g zelfrijzend bakmeel, bakmeel voor het uitrollen, 1 theel. bakpoeder, 7 eetl. (zonnebloem)olie, 250 g hele voorgekookte aardappelen, 1 theel. gemalen komijn, peper en zout

verder: 1 kg kippenvleugeltjes, 4 eetl. bloem, zout en peper, 40 g boter, 2 uien 4 vleestomaten of ½ blik gepelde tomaten, 2 eetl. tomatenpuree, 1 dl witte wijn 2 eetl. citroensap of azijn, 2 theel. tijm, 3 theel. suiker, 1 dl slagroom