Sperziebonensalade (Zöldbabsaláta) uit Hongarije

home > de-wereld-op-tafel > Sperziebonensalade (Zöldbabsaláta) uit Hongarije

Haal, indien nodig, de boontjes af, was ze en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
Breng het water met zout aan de kook en kook de boontjes beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Vermeng voor de dressing in een kom olie en azijn. Voeg de gepelde en gesnipperde ui toe, de uitgeperste knoflook en breng op smaak met zout en peper, en een snufje nootmuskaat. Roer de dressing door de bonen en zet de salade minstens 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g jonge sperziebonen, ¾ liter water, 1 theel. zout
dressing: 3 eetl. olijf- of zonnebloemolie, 4 eetl. wijn- of dragonazijn, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, zout, peper, nootmuskaat