Gekruimeld gehakt als omeletvulling

home > gehakt > Gekruimeld gehakt als omeletvulling

Alle hierboven genoemde soorten gekruimeld gehakt zijn bijzonder geschikt als vulling van een omelet. Maak daartoe de omelet klaar zoals u gewend bent en voeg halverwege het bakproces de vulling toe, waarna u de omelet dichtvouwt. Het beste is om de vulling aan te brengen wanneer deze nog warm is.

Voor de vulling:

Snijd de tomaten in stukken en de knoflook aan dunne plakjes. Doe de boter in een koekenpan, plus het gehakt en rul het helemaal los. Bak op het laatst de knoflook en ui mee. Vervolgens gaat de rest van de ingrediënten erbij. Op hoog vuur om en omscheppen. Verdeel het mengsel over 4 sneetjes witbrood en u heeft een heerlijk lunchhapje.

of

Poets de champignons schoon en snijd ze aan plakjes. Snipper het ontbijtspek en het sjalotje. Laat de boter smelten in de koekenpan, fruit hierin het sjalotje en het spek. Het hoeft niet te bakken. Voeg daarna het gehakt toe, dat u met een vork losprikt. Na 2 minuten is het gehakt reeds gaar en doet u de champignonschijfjes erbij. Laat deze onder af en toe roeren in 5 minuten gaar worden. Voeg tenslotte een scheut koffiemelk toe en breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en naar wens iets aroma.
Opmerking: Extra water of bouillon toevoegen is mogelijk, maar dan zult u het mengsel met behulp van wat maïzena moeten binden.

of

Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd haar in reepjes. Snipper het uitje. Laat de boter in de koekenpan smelten en voeg de paprikareepjes en uisnippers toe. Doe na 5 minuten het gehakt erbij dat u met een vork geheel losprikt. Laat dit mengsel in 3 minuten gaar worden en voeg dan het paprikapoeder en een scheut koffiemelk toe. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en naar wens iets aroma of Worcestershiresauce.
Opmerking: Ook hierbij is het mogelijk om een grotere hoeveelheid te maken. U voegt gewoon na afloop meer water toe, laat het geheel aan de kook komen en bind het mengsel met maïzena.

Ook hierbij zijn weer allerlei variaties mogelijk. In plaats van champignons zou u asperges kunnen nemen. U kunt varianten maken met appel, stukjes peer en blokjes belegen kaas. Wilt u het meer op de oosterse toer zoeken, maak dan gebruik van pindakaas, knoflook, ketjap, gember, sambal enzovoort.





Ingrediënten voor 4 personen

Gekruimeld gehakt met tomaten:
300 g gehakt – 300 g gepelde tomaten – 1 teentje knoflook – 1 kleine ui aan stukjes – 50 g boter – 2 eetl. tomatenketchup – zout en peper – worcestershiresauce – 4 sneetjes witbrood

Gekruimeld gehakt met champignons:
300 g gehakt – 250 g champignons – 1 sjalotje – 50 g ontbijtspek – 50 g boter – koffiemelk – zout en peper – aroma

Gekruimeld gehakt met paprika:
300 g gehakt – 1 rode of groene paprika – 1 ui – 50 g boter – 2 theel. paprikapoeder – koffiemelk – zout en peper – aroma of worcestershiresauce