Gekruimeld gehakt en ongebonden soep

home > gehakt > Gekruimeld gehakt en ongebonden soep

Wenst u een donkerbruine soep, laat dan de boter in de koekenpan bruin worden en fruit daarin de gesnipperde ui. Voeg daarna, nog steeds op hoog vuur het gehakt toe en prik dit met een vork geheel los. Laat het mengsel donkerbruin worden en voeg daarna de tomatenpuree toe. Laat het geheel nog even doorbakken en blus het af met de bouillon of het aangemaakte water. Maak de soep tenslotte af met een weinig zout en Worcestershiresauce. Bij lichtbruine soep laat u het gehakt niet doorbakken en voegt u geen tomatenpuree toe.
Opmerking: De smaak van deze soepen wordt verhoogd wanneer u er een scheutje madeira aan toevoegt. Het is ook mogelijk om in deze soep nog een klein groentebouquet te verwerken, waarmee gedacht wordt aan gesnipperde wortel, peterselie en doperwtjes.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g rundergehakt – 50 g boter – 1 gesnipperde ui – 1 eetl. tomatenpuree – zout