Gekruimeld gehakt en snelsoepen

home > gehakt > Gekruimeld gehakt en snelsoepen

Wanneer u in heel korte tijd een gebonden soep wilt hebben, handel dan als volgt: laat de boter in de koekenpan smelten en voeg direct het gehakt toe. Prik dit gehakt met een vork los en strooi daarna eventuele kruiderijen naar smaak erover, zoals paprika en kerrie. Na 3 minuten is het gehakt gaar en mengt u de bloem erdoor. Flink doorroeren en de pan gedurende 1 minuut van het vuur halen. Daarna de pan weer op het vuur plaatsen en zoveel bouillon of aangemaakt water toevoegen totdat u een kokende gladde soep krijgt. Maak deze soep op smaak af met zout, nootmuskaat, snufje foelie en aroma.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g gehakt – 50 g boter – 2 theel. paprikapoeder – 1 theel. kerriepoeder – 3 eetl. bloem – 2 kopjes bouillon – zout – nootmuskaat – peper