Gekruimeld gehakt met champignons

home > gehakt > Gekruimeld gehakt met champignons

Poets de champignons schoon en snijd ze aan plakjes. Snipper het ontbijtspek en het sjalotje. Laat de boter smelten in de koekenpan, fruit hierin het sjalotje en het spek. Het hoeft niet te bakken. Voeg daarna het gehakt toe, dat u met een vork losprikt. Na 2 minuten is het gehakt reeds gaar en doet u de champignonschijfjes erbij. Laat deze onder af en toe roeren in 5 minuten gaar worden. Voeg tenslotte een scheut koffiemelk toe en breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en naar wens iets aroma.
Opmerking: Extra water of bouillon toevoegen is mogelijk, maar dan zult u het mengsel met behulp van wat maïzena moeten binden.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g gehakt – 250 g champignons – 1 sjalotje – 50 g ontbijtspek – 50 g boter – koffiemelk – zout en peper – aroma