Omelet met gehakt

home > gehakt > Omelet met gehakt

Bestrooi het gehakt met zout en peper. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en doe het gehakt erbij. Draai het vuur vervolgens hoog en maak het gehakt los met een vork. Snipper de ui en voeg deze aan het gehakt toe, evenals de rijst. Roer alles goed dooreen en draai het vuur wat lager. Blijf regelmatig roeren. Klop intussen de eieren goed los met de melk. Strooi er wat zout en peper over en giet het eimengsel in een koekenpan waarin u de overige boter heeft laten smelten. Bak de omelet op hoog vuur gaar en lichtbruin. Vul de omelet met het warme gehaktmengsel en serveer haar op een voorverwarmde schotel. Giet er tenslotte de tomatensaus overheen en bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g gehakt – zout en peper – 50 g boter – 1 ui – 100 g gekookte rijst – 6 eieren – 5 eetl. melk – 2 dl tomatensaus – fijn gehakte peterselie