Kasseler rib met aardappelsla

home > hoofdgerechten > Kasseler rib met aardappelsla

Leg het ribstuk in kokend water, samen met de ui, kruidnagelen, laurier, jeneverbessen en kummel. Laat met het deksel op de pan ca. 40 min. trekken (niet koken). Snijd voor de aardappelsla de niet al te zacht gekookte aardappels en de augurken in plakjes, voeg de gesnipperde ui en in stukjes gesneden eieren toe, evenals de specerijen en de yoghurt. Schep alles voorzichtig door elkaar en versier met deze salade de kasseler rib. Geef de mierikswortel erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg. kasseler rib, 1 ui, 2 kruidnagelen, 1 laurierblad, ½ theel. jeneverbessen, ½ theel. kummel, 2 eetl. geraspte mierikswortel
voor de aardappelsla:
750 g gepelde aardappels, 4 augurken, 1 ui, 2 hardgekookte eieren, 2 theel. mosterd, azijn, zout, peper, 1 potje yoghurt