Tartaartjes met courgette en paprika

home > hoofdgerechten > Tartaartjes met courgette en paprika

Snijd de gewassen courgette in de lengte doormidden en snijd de helften in plakjes van 0,5 cm dik. Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in repen van 0,5 cm breed. Snipper de ui grof. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de courgette, de paprika, de ui en de kruiden omscheppend tot het mengsel begint te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper, blud af met de bouillon en de azijn en laat met het deksel op de pan 5-10 min. stoven. Bak intussen de tartaartjes in wat braadboter aan beide kanten bruin, bestrooi ze met wat zout en peper, schep ze op de borden en schep er het groentemengsel bij. Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

4 tartaartjes, 1 flinke courgette, 3 grote paprika’s (bij voorkeur een rode, een gele en een oranje), 1 grote ui, 4 eetl. (olijf)olie, 1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden, zout, versgemalen peper, 1/8 l bouillon, gemaakt met 2 theel. bouillonpoeder, 1 eetl. blanke azijn, 25 g braadboter