Lamsvlees uit de wok

home > lamsvlees-recepten > Lamsvlees uit de wok

Strooi wat maïzena op een bord. Snijd de lamslappen in dunne plakjes, bestrooi ze met wat zout en peper en wentel ze door de maizena. Schil de gemberwortel en rasp deze. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes vlees krokant. Haal dan het vlees uit de wok. Giet de olie uit de wok en doe er de gembersiroop, bouillon, sojasaus, azijn, suiker en gember in. Roer dit alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Schep dan het vlees erdoor en laat alles een paar minuten zachtjes koken. Lekker met rijst en tomatensalade.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g lamslappen
zout
peper
maïzena
2dl bouillon
5 eetlepels sojasaus
2 theelepels gembersiroop
3 theelepels sherryazijn
3 theelepels suiker
1cm verse gemberwortel
3 eetlepels olie