Italiaanse pastataart
 

Benodigheden:

1 pak Koopmans Bladerdeeg, 150 g schelpmacaroni, 1 el paneermeel, 1 vleestomaat, 1 ui, 125 g salami in cm dikke plakken gesneden, 100 g courgette, 100 aubergine, 125 g champignons 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, dl slagroom
50 g geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout, 1 tl basilicum, 1 eidooier,  springvorm 22 cm 

Bereidingswijze:

Oventemperatuur en baktijd:
Heteluchtoven: 190C
Elektrische oven: 210C
Baktijd: 35-40 minuten

Haal 6 bevroren deegplakjes met een mes van elkaar. Laat de deegplakjes 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie.

Kook de macaronischelpjes in ruim water met zout en 1 el olijfolie beetgaar. Giet de macaroni daarna af. Vorm van de lapjes op een met bloem bestoven werkvlak een vierkante lap van ca. 40 cm. Bekleed de ingevette springvorm met de deeglap en laat de deeglap over de rand van de springvorm hangen. Prik de deegbodem hier en daar met een vork in. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verwarm de oven voor op hetelucht 190C, elektrisch 210C.


Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Snijd de salami, courgette en de aubergine in blokjes. Verdeel de champignons in plakjes. Fruit de ui in 1 el olijfolie. Voeg de geperste knoflook, de salami en de groenten toe. Roer de room en de kaas door het groentemengsel. Voeg peper, zout, basilicum en de macaronischelpjes toe.


Schep de pastavulling op de deegbodem. Leg het overhangende deeg er losjes overheen en vouw de bovenzijde verder dicht. Zorg ervoor dat hier en daar een kleine opening blijft of prik het deeg op enkele plaatsen in. Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar.
 

******************************************

**************