Broccolistamppot met noten

home > recepten-uit-nederland > Broccolistamppot met noten

Schil de aardappelen en kook ze op matig vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Maak intussen de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook de broccoli in een laagje kokend water met een snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappelen en de broccoli af. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Stamp de broccoli met de aardappelen fijn. Roer de zure room, het ei, een snufje peper, een snufje nootmuskaat, een scheutje worcestershiresauce, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot. Schep de stamppot in een ovenvaste schaal, strooi er de rest van de noten en de kaas over en laat het gerecht onder de hete grill snel bruin worden.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 2 personen:

750 g aardappelen zout, 750 g broccoli, 4 eetl. zure room, 1 klein ei, peper, nootmuskaat, 1 theel. mosterd, worcestershiresaus 100 g geraspte oude kaas, 200 g grof gehakte gemengde noten.