Dordtse aardappelschotel

home > recepten-uit-nederland > Dordtse aardappelschotel

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een beetje zout bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in niet te dunne plakken. Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze onder de koude kraan af, pel ze en hak ze fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel aan beide kanten goudbruin. Vet een vuurvaste schaal in en leg de plakken aardappel erin. Snijd de ham in reepjes. Meng de fijngehakte eieren, bieslook, peterselie, mosterd en ham door de zure room, roer er een beetje peper en zout door en verdeel het mengsel dan gelijkmatig over de aardappelen. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal zonder deksel ongeveer 20 minuten in de oven (1 richel boven het midden) tot de bovenkant mooi bruin is.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g aardappelen, 1 eetl. boter, 6 eieren, 2 theel. fijngehakte bieslook, 2 theel. fijngehakte peterselie, 1 theel. mosterd, 2 plakken gekookte ham, 1 bekertje zure room, 2 eetl. geraspte kaas, peper, zout