Zalm in bladerdeeg
 

Benodigheden:

1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg, 500 g verse zalm, 150 g bladspinazie (diepvries), 1 ui, 25 g boter of margarine,
1 teentje knoflook, citroensap, zout, peper,1 ei

Bereidingswijze:

Oventemperatuur en baktijd:
Heteluchtoven: 180C
Elektrische oven: 200C
Baktijd: 30-35 minuten


Pel en snijd de ui in stukjes en fruit ze in de boter goudgeel. Voeg de ontdooide spinazie toe en kruid het mengsel met zout, peper en een uitgeperst teentje knoflook. Laat het geheel afkoelen.
Bestrijk de randen van 9 plakjes bladerdeeg met water. Leg de plakjes met de randen op elkaar, zodat een vierkant onstaat. Druk de randen met een deegroller goed aan. Leg de helft van het spinaziemengsel in het midden en leg hierop de zalm. Besprenkel de zalm met de citroensap en bedek het vervolgens met de resterende spinazie.

Vouw het geheel dicht, druk de randen stevig aan en leg het met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik. Snijd het overgebleven plakje bladerdeeg met een mes in reepjes en plak deze met water decoratief op het bladerdeegpakket. Bestrijk het geheel aan de bovenzijde met geklopt ei. Bak het geheel in een voorverwarmde oven.
 

******************************************

**************