Bloemkoolsoep met vermouth

home > soepen > Bloemkoolsoep met vermouth

Laat de bloemkool een kwartier in een pan met koud zout water staan. Fruit ondertussen de gesnipperde uien in een koekenpan met de boter goudbruin. Kook de uitgelekte bloemkool die in flinke stukken gesneden is in een pan met een ½ l water, de gefruite uien en de aroma gaar met de deksel op de pan in ca 20 min. Maak de maïzena met melk aan. Klop de gare bloemkool met een garde heel fijn, voeg maïzena toe en laat het nog even door koken. Breng de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en droge vermouth. Garneer met fijngehakte kervel.





Ingrediënten voor 4 personen

1 bloemkool, 2 uien, 1 eetl. boter, 1 theel. aroma, ¼ l melk, 2 theel. maïzena, zout, peper, nootmuskaat, 1 eetl. droge vermouth, wat kervel