Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta

home > soepen > Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta

Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en salie ± 5 minuten
Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer die
Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door en laat alles nog enkele minuten koken
Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak
Geef de pecorino er apart bij





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetlepels olijfolie
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden wortel
1 fijngesneden stengel bleekselderij
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
1/2 eetlepel fijngesneden salie
2 blikken kikkererwten (á 400 g), uitgelekt
1 liter kippenbouillon
200 g penne (pasta)
2 tomaten in stukjes
6 eetlepels pesto
Zout
Cayennepeper
40 g geraspte pecorino (harde Italiaanse kaas)