Pikante aardappelsoep

home > soepen > Pikante aardappelsoep

De aardappels en de knolselderij schillen, wassen, en in blokjes snijden. De prei schillen, wassen, in ringen snijden, de ui pellen, snipperen. Het spek in blokjes snijden, de olie verhitten, spek en ui daarin bakken, groenten en aardappels toevoegen, mee laten stoven. Het vleesbouillon erbij gieten, aan de kook brengen, de soep in ca. 20 min. gaar laten koken. De knoflookworstjes en de augurken in plakjes snijden, in de soep doen, met zout en peper op smaak brengen. Lekker met bruin stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g aardappels, 1 knolselderij, 1 prei, 1 ui, 100 g doorregen spek, 3 eetl. olie, 1 l vleesbouillon, 2 paar knoflookworstjes, 3 augurken, zout, peper