Romige avocadosoep met garnalen

home > soepen > Romige avocadosoep met garnalen

Snijd de avocado’s in de lengte tot de pit doormidden. Draai de twee helften los van elkaar. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Meng het citroensap door het vruchtvlees om verkleuren te voorkomen. Breng de helft van de bouillon aan de kook. Voeg het vruchtvlees van de avocado toe en pureer alles met behulp van een staafmixer. Giet de rest van de bouillon en de slagroom in de pan en verwarm, al roerend, de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng de soep op smaak met cayennepeper en een beetje zout. Roer ten slotte de gekookte gepelde garnalen door de soep. Schep de soep in kommen of borden. Lekker met warm stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

2 rijpe avocado’s, 2 eetl. citroensap, 100 g gekookte gepelde garnalen, 3/4 l kippenbouillon, 75 ml slagroom, zout, cayennepeper