Tomatensoep (basisrecept)

home > soepen > Tomatensoep (basisrecept)

In soeppan 25 g boter smelten en tomaat, ui, tijm en laurierblad ca. 5 minuten zachtjes bakken
Bouillon en 1 theelepel zout toevoegen en soep afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken
Tomatenmengsel door zeef wrijven
In andere pan 35 gr boter smelten en bloem in 1 keer toevoegen
Mengsel al roerend ca 2 minuten zachtjes bakken
Geleidelijk tomatenbouillon erdoor roeren tot gebonden soep ontstaat
Soep afgedekt ca 15 minuten zachtjes laten koken
Vermicelli laatste 5 minuten met soep laten meekoken
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
Soep met gehakte peterselie bestrooien





Ingrediënten voor 4 personen

60 g boter of margarine
1 kg rijpe tomaten, gehalveerd
1 ui, fijngesneden
Takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
3/4 liter runderbouillon
Zout
Versgemalen peper
35 g bloem
30 g vermicelli
Nootmuskaat
2 eetlepels fijngesneden peterselie