Turkse spliterwtensoep

home > soepen > Turkse spliterwtensoep

Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
Wrijf de soep door een zeef en pureer haar.
Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.
Serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g spliterwten, één nacht geweekt
2 liter kippenbouillon
1/2 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels boter
1 middelgrote ui in schijven
1 eetlepel fijngehakte wortel
2 eetlepels fijngehakte selderijblad
125 g fijngehakte spinazie
1 eetlepel fijngehakte munt, of 1/2 theelepel gedroogde munt
2 eetlepels fijngehakte peterselie