Kipfilet fume met mango-vinaigrette

home > speciale-kerstgerechten > Kipfilet fume met mango-vinaigrette

Mango schillen en langs de pit in plakken snijden. Mangoplakken in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken.
Balsamicoazijn, chutney en olie tot een dressing roeren. Mangoblokjes en de knoflook toevoegen. Met een scherp mes
met de draad mee dunne repen kip snijden. Rucola met 1 eetlepel dressing mengen en op het midden van de 4 borden schikken.
Plakjes kip in een waaiervorm tegen de rucola leggen. De rest van de dressing nog even doorroeren en over de kipfilet sprenkelen.
In een droge koekenpan de pijnboompitten roosteren en over de salade strooien. Garneren met de groene kruiden.





Ingrediënten voor 4 personen

1 mango
1 teentje knoflook
1 theelepel mango chutney
4 eetlepels olijfolie
2 gerookte kipfilets (a 150 gram)
2 bakjes rucola
30 gram pijnboompitten
wat kervel, peterselie of bieslook