Gebakken kabeljauw met whiskysaus

home > vis-recepten > Gebakken kabeljauw met whiskysaus

Snijd de kabeljauw in kleine stukjes. Kruid de kabeljauwstukjes met peper en zeezout, en bestrooi ze met bloem. Verhit een wok met olie en roerbak de kabeljauwstukjes tot ze lekker krokant zijn. Voeg de groenten toe en bak deze 2 min. mee onder voordurend roeren. Bestrooi de kabeljauwstukjes met gehakte dille en serveer ze in een opengesneden bagel en bedek ze met de zelfgemaakte whiskysaus. Meng in een kom de mayonaise, de tomatenketchup, de peterselie, wat zout en peper, en de whysky even door, tot een glad geheel.





Ingrediënten voor 4 personen

kabeljauw (300 g), 2 eetl. bloem, 200 gram gemengde roerbakmix, 2 eetl. olie, 1 dl. gehakte dille, zeezout, 4 bagels
voor de saus:
6 eetl. mayonaise, 1 eetl. tomatenketchup, fijngehakte peterselie, wat zout en peper, 1 theel. whisky